Disc & Drijfveren

coaching

Inzicht in jouw gedrag en dat van anderen

Ontdek wat jou drijft

DISC

DISC is een praktisch model waarmee je inzicht krijgt in het gedrag van mensen. Het geeft aan hoe je doet, niet wie je bent. Alle stijlen zijn in meer of mindere mate bij iemand aanwezig en zeggen iets over het gedrag wat iemand laat zien. DISC is niet goed of fout. Sommige gedragsstijlen zijn in bepaalde situaties wel effectiever dan de andere.

De gedragsstijlen komen voort uit de theorieën van Dr. C. Jung en onderscheidt 4 gedragsstijlen:

  • D= Dominantie
  • I=Invloed
  • S=Stabiliteit
  • C=conformiteit

Met de DISC analyse krijg je een overzichtelijk en kwalitatief sterk rapport met daarin de scores van jezelf op iedere DISC stijl. Zowel het gedrag in jouw natuurlijke omgeving (basisstijl) alsook in jouw werkomgeving (responsstijl) wordt in kaart gebracht.

 Na de DISC-analyse kun je:

  • jouw sterke kanten leren ontwikkelen en beter benutten
  • jouw valkuilen herkennen
  • gedrag van anderen herkennen en daarop aan kunnen sluiten ter bevordering van onderlinge communicatie

Drijfveren

Onze drijfveren beïnvloeden ons gedrag en kunnen worden beschouwd als een enigszins verborgen motivatie omdat ze niet direct waarneembaar zijn. Inzicht in je drijfveren helpt je om erachter te komen waarom je bepaalde dingen doet. Drijfveren bepalen in belangrijke mate wat we belangrijk vinden in het leven en in wat voor situaties we geneigd zijn in actie te komen. Waar gedrag iets zegt over de manier waarop je reageert en handelt (bijvoorbeeld doortastend of meer afwachtend), geven je drijfveren de reden aan en bepalen ze in belangrijke mate de richting van je gedrag.

Om goed te kunnen functioneren, is het van essentieel belang dat je drijfveren matchen met je werkzaamheden. Dit stimuleert je passie, vermindert vermoeidheid, inspireert je en zal je motivatie verhogen.

Deze drijfveren analyse onderzoekt zeven onafhankelijke en unieke aspecten van drijfveren en motivatie. Deze analyse helpt je om je eigen unieke drijfveren en motivaties te ontdekken en te begrijpen.

Na de drijfveren-analyse kun je:

  • jouw eigen unieke drijfveren en motivaties ontdekken en begrijpen
  • weten en begrijpen wat jou inspireert en motiveert om in actie te komen
  • makkelijker doelstellingen behalen omdat je weet wat jou drijft

De combinatie van beide analyses is krachtig omdat het waarneembare gedrag (jouw dominante gedragsstijl) en de reden van dit gedrag (jouw drijfveren) als onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met de combinatie van deze analyses kan ik je goed helpen bij jouw ontwikkelvraag.

Pakketprijs van € 500,-

Daarvoor heb je beide tests en rapportages en 3 gesprekken.

In het 1e gesprek van 1,5 uur bespreken we jouw rapportages. Daarna volgen nog 2 gesprekken van 45 minuten om je verder te helpen bij jouw ontwikkelvraag.

Boek een DISC en drijfveren coach traject

Benieuwd of het DISC en drijfverentraject van toegevoegde waarde kan zijn voor jou? 

Neem contact op. Ik vertel je er graag meer over. 

Stuur een 

Inspiratie

Nieuw perspectief voor organisaties, mensen en teams met interim HR, coaching en programma's. 

Abonneer op mijn
Het-kan-ook-anders e-mail

E-mails met een andere kijk op de zaak.