Interim HR 

voor servicegerichte organisaties

Van human resource naar human being

Met betrokkenheid bijdragen aan resultaat

Mensen zijn van onschatbare waarde voor bedrijven en organisaties om de doelstellingen te behalen. Zonder gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers ben je daartoe simpelweg niet in staat. Wanneer er sprake is van personeelstekort of slecht functionerende medewerkers ligt verzuim op de loer, klanten kunnen niet optimaal bediend worden en de groeidoelstellingen lopen vertraging op of kunnen helemaal niet behaald worden.

Uit ervaring weet ik dat het niet altijd het salaris, de secundaire arbeidsvoorwaarden of de doorgroeimogelijkheden zijn die maken dat medewerkers kiezen voor een bepaalde werkgever en er voor langere tijd willen blijven werken. Mensen willen een bijdrage kunnen leveren, zich verbonden voelen met collega's en passie hebben voor het product, dienst en/of klant. Bevlogen medewerkers dragen bij aan een positieve klantbeleving.

Gericht werken aan de inzetbaarheid en het werkgeluk van medewerkers is een keiharde must. Tevreden zijn over het salaris, en de secundaire arbeidsvoorwaarden is niet voldoende voor een medewerker om werkgeluk te ervaren. Dat gaat namelijk meer over diepe voldoening halen uit je werk waarbij autonomie, zingeving en waardering ook een rol spelen. 

Ik draag graag bij aan dat wat nodig is om mensen fijn met elkaar te laten werken in organisaties. Door mensen als mens te behandelen en niet als (hulp)middel. Door hen te prikkelen het beste uit zichzelf te halen en regie te nemen. Ik weet de verbinding te maken tussen de bedrijfsdoelstellingen en het werk wat moet worden verzet. Met mijn HR bril op kijk ik naar wat er nodig is voor minder verzuim en verloop en meer betrokkenheid en werkplezier.

Mijn expertise

HR Management

Met mijn positief kritische blik ben ik in staat inzicht te geven, andere opties aan te reiken, te laten zien dat het ook anders kan. Ik kom snel to the point, weet de juiste vragen te stellen en zie snel hoe dingen lopen. 

Ik ben business gedreven met oog voor de mens en gericht op resultaat behalen. Ik voel me als een vis in het water in een dynamische servicegerichte omgeving. 

Kernwoorden voor opdrachten waarin ik op mijn plek zit: tactisch & strategisch, sparringpartner voor management en directie, aansturen teams, procesoptimalisatie, managen van transformaties, projecten leiden, digitalisering van HR processen, strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. 

HR Projecten

Met enthousiasme loop ik voorop in HR projecten en neem een ieder op basis van wederzijds vertrouwen mee naar het gewenste eindresultaat. 

Ik heb ervaring in o.a. de volgende projecten:

 • procesoptimaliserings projecten
 • invoering van nieuw HRIS
 • fusie en harmonisatie van arbeidsvoorwaardenbeleid
 • medewerkertevredenheid
 • insourcing van HR administratie
 • van taakgericht naar klantgericht werken
 • competentiemanagement
 • beoordelingsafhankelijk belonen
 • verzuimreductie
 • hybride werken
 • functiewaardering
 • L&D projecten 

Verbinding & structuur

In alle HR rollen die ik heb vervuld bracht ik verbinding en structuur. Voor mij is HR en het implementeren van HR instrumenten geen doel op zich maar een middel om tot verbetering te komen. Daarnaast hoeft het voor mij niet altijd volgens het boekje te gaan. Het kan ook anders. Ik bekijk het graag van meerdere kanten en doe dat wat nodig is.

Ik geloof in de gezamelijke teamprestatie. Ik hou van het aanbrengen van verbinding binnen een team of organisatie met respect voor de bedrijfscultuur, maar ga als het nodig is de confrontatie niet uit de weg.  Ik ben oprecht betrokken en doelgericht met een praktische vertaalslag die voor iedereen te volgen is. Ik ben een stevige gesprekspartner voor zowel directie, MT en teams en ik weet mensen mee te krijgen.

Behoefte aan mijn bijdrage?

Meer weten wat ik als interim HR Professional voor jouw organisatie kan doen? Neem contact op voor een vrijblijvend strategiegesprek.

Stuur een bericht

Nieuw perspectief voor organisaties, mensen en teams met interim HR, coaching en programma's. 

Abonneer op mijn
Het-kan-ook-anders e-mail

E-mails met een andere kijk op de zaak.